jul 24, 2011
Dayfotografi
7 kommentarer

Lite nya tankar bland alla bilder…

Hej på er!

Jag har bestämt mig för att försöka blogga bilder lite oftare än vad jag gjort hittils, jag har helt enkelt dåligt med tid men jag inser mer och mer hur mycket bloggandet faktiskt hjälper mig, både som företagare men framförallt personligen på olika plan…
Jag har fått endel uppmaningar om att bygga upp min portfolio av olika orsaker, jag har inte haft nån riktig, fysisk bok att visa upp på mååånga år men nu är det tydligen dags. Läskigt och så svårt! Vad ska man välja? Jag är lite knäpp på det sättet också att jag sällan tycker om mina gamla bilder när jag tagit nytt, är enormt självkritisk även om jag absolut kan känna att jag gjort bra bilder ibland;)

Har den senaste tiden insett att jag ska sluta att sträva efter att fota på nåt nytt sätt, alltså, jag vill utvecklas och komma framåt, men jag ser alltid hur duktiga ”alla andra” är och känner jämt att sådääär vill jag fota, ni vet- de där ”alla andra” som gör allting lite häftigare, lite härligare, varmare, kallare, snyggare osv osv…
Men även om jag inspireras och lånar tankar och ideér från andra fotografer  eller konstnärer blir det ändå mina bilder i slutändan, varje gång, verkligen, jag kommer inte undan även om jag slingrar mig. Kanske ska man bara acceptera det och se det som nånting bra? Skrämmande! 😉

Så, nu när jag haft iallafall lite ledigt har jag bestämt mig för att försöka fylla den där portfolion med lite mer bilder som jag tar bara för att jag vill. Jag älskar att fota människor, jag älskar blickar som liksom går igenom kameran och självklart ska jag fylla min portfolio med just sånt, bland allt annat…
Jag fick en känsla i helgen då jag och mannen var med fantastiska vänner i Smögen, en helg fylld av ljuvlig mat, rödvin, iskalla havsbad och härligheter, jag kom på vad jag vill fota.

Här är Emma och Cristina, de har mycket gemensamt men framförallt är det två vackra, starka kvinnor som inspirerar mig på riktigt, klart det är dem jag ska fota!

När jag tänker på att detta får bli mitt eget lilla, eller stora projekt blir jag alldeles lycklig då jag genast inser att jag faktiskt har flera liknande kvinnor i mitt liv, ni som jag ser upp till och som får mig att må så bra. Ni inspirerar mig och jag hoppas jag får föreviga er alla, om inte annat så för min egen skull! 🙂

 

Tänkte mig från början alla bilder i svartvitt, men har man havet som kuliss och en vacker solmadrass i sin famn, då kan jag inte låta bli att visa iallafall en färgbild också;)
Fotad med Canon 1D mk IV med 50/1.2 ( bländare ca 1,6)

 

7 comments

Jen Fotografi - Fotograf i Västervik
Jan 01, 1970

Men du, DU är ju en av ”alla andra” som fotar mycket bättre, finare, känslosammare, snyggare osv än mig för mig! Haha knasig du är, du är ju superbra!!

Jen Fotografi - Fotograf i Västervik
Jan 01, 1970

Men du, DU är ju en av ”alla andra” som fotar mycket bättre, finare, känslosammare, snyggare osv än mig för mig! Haha knasig du är 😀 du är ju superbra!!

Elin
Jan 01, 1970

Haha håller med kommentaren ovan.. du är ju en av dem som gör det lite bättre!
Men jag känner igen det där med att vara självkritisk… Det är en förbannelse ;P

Lina Arvidsson
Jan 01, 1970

GRYMT!! du är en av mina inspirationer!:)

Carina Lindh
Jan 01, 1970

Superfina bilder! Önskar jag vore så duktig.

Eva
Jan 01, 1970

Härligt att du gör ett projekt för din skull som du mår bra av!
Starka bilder, rena och vackra med närvarande blickar och en längtan ut till havet. Starka bilder på kvinnor behövs verkligen.

Inspiration finns överallt och att ta lite här och lite där men mest från sig själv är fint.

Fortsätt ta bilderna som är äkta för dig för de är fantastiska!

Day Fotografi
Jan 01, 1970

Tack vad söta ni är <3 och tackdetsamma,på riktigt!

Eva- det var ett fiint inlägg, det ska vi prata mer om:)

LEAVE YOUR COMMENT

nio − fem =