okt 20, 2010
Dayfotografi
16 kommentarer
34

En liten Märta!

Åh vad jag älskar älskar älskar att fota små nyfödda bäbisar… Speciellt en dag som denna, lilla goa Märta bara sov och sov… Visst är hon fiin? Lyckades även lura mamma Malin och pappa Hampus till att medverka på en och annan bild- trevlig som jag är visar jag även upp dem på bloggen ; )

16 comments

Sonja {sodafoto}
Jan 01, 1970

Urfina bilder! Det är så fantastiskt sött hur hon ligger med armen över korgkanten!!

Cla
Jan 01, 1970

Fantastiskt Sara!!

Rasmus Erixon
Jan 01, 1970

Otroligt fina bilder! 🙂

Johanna
Jan 01, 1970

Så underbara bilder! Jag älskar också att fota nyfödda de är ju bara helt underbara små liv!

Moa
Jan 01, 1970

Helt fantastiska bilder allihop. Jag följer din blogg regelbundet och inspireras ständigt av din kreativitet, du är otroligt duktig! Är nyfiken på allt inom foto och funderar hur du ljussätter en session som denna? 🙂 Vore jättegulligt om du ville delge lite tips. Fönsterljus anar jag, men något mer och hur är det i så fall uppsatt? Använder du bakgrund eller bara rummets väggar? Tacksam för svar 🙂
Moa

Sara Landstedt
Jan 01, 1970

Hej!

Jättetack för ditt inlägg, vad glad jag blir! 🙂

Bilder som denna är extremt enkelt ljussatt, det är oftast det som blir bäst.. Ett rum med vita väggar och vitt golv, två bautafönster i min rygg och Märta för det mesta med ansiktet mot ljuset.. Ibland kör jag mot fönstret etc och lättar då ev upp med en reflexskärm om jag inte nöjer mig med att överexponera…
På tal om att överexponera är det nåt jag gör i princip alltid, något steg iallafall- så mycket som kameran klarar av utan att bilden spricker i det vita…
Annars nej, ingenting annat som styr ljuset, just vid denna fotografering satt en mörkgrå fond uppe på högra väggen, men det brukar bara vara vitt där annars…

Annars kör jag oftast bara med rummets väggar och golv, håller mig ganska nära fönstret för att få ett skarpare ljus vilket gör att väggen är ca 5 meter bort, planer finns dock på en skena i taket för att hänga upp diverse tyger etc som bakgrund och variation:)

Hör av dig om du undrar något mer..

hej hopp!

Malin Mörk
Jan 01, 1970

Sara! Du är underbar ;o)

louise
Jan 01, 1970

Åhhh så fina! Fint ljus och så klara och härliga bilder!

Camilla
Jan 01, 1970

Underbara underbara….vilka bilder! 🙂

hemmabloggaren
Jan 01, 1970

Shit vilken härlig inspiration, jag ska fota en bebis om ett par veckor för första gången och nu fick jag många bra idéer. Tack snälla för att du delade med dig.

Moa
Jan 01, 1970

Okej, tusen tack för bra och utförligt svar! Naturligt ljus är ju utan tvekan det allra vackraste. Jag blev bara så fascinerad över hur jämnt det föll över deras ansikten, utan fula skuggor, men där gissar jag att dina bautafönster, som du säger, spelar en stor roll. Och rätt placering. Ska man tänka särskilt på vilket väderstreck fönstret ligger åt tycker du?

Du kommer nog höra från mig igen, mycket inspiration väcker frågor:)

Så fortsätt inspirera:)
Moa

hemmabloggaren
Jan 01, 1970

Hej, nu är jag här igen 😀

Får man fråga var du hittat den underbara korgen? Jag är på jakt efter bra bebis ”props” för står du.

Sara Landstedt
Jan 01, 1970

Hallå du! 🙂

Korgen är från Åhlens!

Moa- svar kommer!

hemmabloggaren
Jan 01, 1970

Grejt, tack!

Carl-Robert Jonzon
Jan 01, 1970

Sara… Va grym du e! Jättefina bilder på de små liven, skönt fångat med underbart ljus! Keep it up 🙂
/Calle

Pernilla
Nov 25, 2010

Såå fint! Du är så otroligt duktig!!

LEAVE YOUR COMMENT

fyra × 3 =